İrtibat : 0216 347 9772
7/24 : 0532 554 7060 – 0546 224 4707

Labels

15 Kasım 2013 Cuma

Çocuk Tiyatrosu


Çocuk Tiyatrosu

Çocuk tiyatrosu bir kaç cümleyle tanımlanmak istenirse oldukça zorlanılır. Ve kısa yoldan çocuklar için yapılan tiyatro sanatına çocuk tiyatrosu denerek işin kolayına kaçılır.
Oysakı bilzer çocukların eğitimindeki bu en güzel yaşlarında tiyatronun öneminin bilincinde olup onların son derece mutlu olup katılımlarının sağlamktan yanayız.
O halde ; Çocuğun bedensel, duygusal ve düşünsel özelliklerine göre hazırlanan, çocuğun düş gücüne hizmet eden, çatışmayı çocukları ilgilendiren konulardan seçip, çocuk gözüyle işleyip, tiyatronun anlatım olanaklarının – dekor, kostüm, oyunculuk, müzik, dans – çocuklar için uygulandığı tiyatroya, çocuk tiyatrosu denir.
Okulöncesinde tiyatronun başlangıcı için grup davranışlarının artmaya başladığı 3 yaş baz olarak alınmalıdır. Yani çocuğun bireysellikten toplumsallığa geçmeye başladığı dönem. Çocukta 3, 4 yaşlarında arkadaşlık olgusu güçlenir ve paylaşım artar. Tiyatro da bir paylaşım olduğuna göre oyun izlemeya başlama yaşı 3’tür, bazı durumlarda , grubun niteliğine göre 2 yaşına bile inebilmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken olay ayların, hatta haftaların bile çocukta gelişimin farklılaşmasına neden olabildiğidir. Bir oyunu izlerken huzursuz tepkiler veren çocuk, bir ay sonra son derece mutlu olarak oyunu izleyip katılım sağlayabilmektedir.
İşi çocuk olan, çocuğa nitelikli şeyler vermek isteyen herkesin tek sloganı Çocuğa Saygı, Çocuğa Sevgi olmalıdır.
çocuk tiyatrosu, tiyatro, okul öncesi tiyatro, çocukların tiyatro sevgisi, çocuklara tiyatroyu sevdirmek, tiyuatro oyuncuları, okul müsameresinde tiyatro, doğum gününde çocuk tiyatrosu, çocuğum için tiyatro gösterisi, davetlilere tiyatro nasıl sergileyebilirz,  İstanbul’da tiyatro gösterileri, internetten tiyatro gösterisi için, Artık tiyatro ile ilgili tüm telaşınıza cevap veriyoruz.

1 yorum:

  1. Çocuk tiyatrosu bir kaç cümleyle tanımlanmak istenirse oldukça zorlanılır. Ve kısa yoldan çocuklar için yapılan tiyatro sanatına çocuk tiyatrosu denerek işin kolayına kaçılır. Oysakı bilzer çocukların eğitimindeki bu en güzel yaşlarında tiyatronun öneminin bilincinde olup onların son derece mutlu olup katılımlarının sağlamktan yanayız. O halde ; Çocuğun bedensel, duygusal ve düşünsel özelliklerine göre hazırlanan, çocuğun düş gücüne...

    YanıtlaSil